ניהול פרויקט בניה במהלך מלחמה

פרויקט בניה כשלעצמו הינו פרויקט מורכב לתפעול וניהול. מורכבות זו גוברת כאשר במהלך הפרויקט פורצת מלחמה או כאשר מתכננים להוציא לפועל פרויקט במהלך מלחמה שמתרחשת.

הימים המורכבים שעוברים על מדינת ישראל מה-7 באוקטובר פגעו כמעט בכל סקטור במשק - גם בענף הבנייה. 

היות, ולצערנו, מדינת ישראל היא מדינה "ידועת סבבים" ומצבים ביטחוניים מורכבים יש להערך בהתאם ולתת דגש לכך כאשר פועלים ויוזמים פרוייקט בנייה כלשהו. 

הנה כמה טיפים להתנהלות נכונה שעשויים לסייע בפרויקט בתקופות קשות:


תכנון מראש - אחד הכלים המשמעותיים להתמודדות עם מצבים שכאלה היא תכנון מראש וצפיית הבעיות שעלולות להיווצר עשויה לעזור לך להתמודד עם מצבי חירום מכיוון שמנטרלים את "אפקט ההפתעה".

במצב מלחמה יתכן כי יהיו עיכובים באספקת חומרי גלם לפרויקט, עיכוב בלוח הזמנים מה שמוביל לרוב לפגיעה בתקציב הפרויקט. צפייה ותקצוב מצבים אלה מראש מסייעת בבניית לוח זמנים תואם שימנע חריגות 

והוצאות לא צפויות. 

 

שיתוף פעולה - חשוב לשמור על קשר טוב עם צוות העבודה, גורמי ההחלטה והקהילה סביב, כדי להבטיח שיתוף פעולה טוב בתקופות מאתגרות.

 

גמישות ומהירות - חשוב להיות גמישים ולהגיב במהירות לשינויים ולמצבים לא צפויים במהלך הפרויקט.


עמידה בדרישות פיקוד העורף - אתר הבניה הוא בסופו של דבר אתר עבודה של המון אנשים. מקום עבודה זה לא שונה מאחרים ובמידה ויהיו מגבלות תופסק העבודה. מומלץ למגן ככל הניתן את אתר העבודה

כך שיעמוד בדרישות פיקוד העורף ויבטיח רציפות בעבודה ככל הניתן. מומלץ גם למנות איש צוות אחד אשר יהיה אמון על בחינת הנושא, מעקב אחרי שינוי בהנחיות  ויישומו באתר הבנייה בפועל. 

  

בעזרת יישום הטיפים האלה ושימוש בהתנהלות יעילה, ניתן להתמודד בהצלחה עם מצבי משבר במהלך פרויקט בנייה. 

בנוסף, חשוב לזכור כי בניית שגרה בצל מלחמה זה הדבר הנכון ביותר שאפשר לעשות בכל ענף במשק ומה שיוצר את החוסן של האזרחים.


 

logo בניית אתרים